توضیحات دادستان کل درباره محاکمه سران فتنه
نوشته شده توسط : ن ,ک

سخنگوي قوه قضاييه با اشاره به اظهارات دادستان تهران در نماز جمعه اظهار کرد آقاي دولت‌آبادي نگفتند كه سران فتنه به زودي محاكمه می‌شوند. وی همچنین تاکید کرد که محاكمه سران فتنه اقتضائاتي دارد كه هر وقت زمينه‌هاي آن فراهم شد، صورت خواهد گرفت. غلامحسين محسني‌اژه‌اي در نشست خبري روز دوشنبه با خبرنگاران همچنين از مردم و ساير دستگاه‌ها و قوا كه در اجراي قانون هدفمندي‌ يارانه‌ها همياري و همكاري داشتند، تشكر و ابراز اميدواري كرد كه تلاش‌شان بيشتر شود.

وي افزود: بداخلاقي، توهين، افتراء، نشر اكاذيب، شايعه كه موجب بدبيني مردم نسبت به همديگر و ايجاد ياس در بين مردم مي‌شود و آب به آسياب دشمن مي‌ريزد از طرف هركس عليه شخص ديگر بد است به خصوص اگر از ناحيه كساني باشد كه تعلقي به نظام دارند حتي اگر از روي دلسوزي باشد.

فشار زيادي بر قضات دادگاه‌ها و دادسراها وارد است
وي افزود: قوه قضاييه مستقل و مقتدر و البته صحيح‌العمل مطلوب همه است و تلاش مي‌شود در اين مسير قدم برداشته شود. البته استحضار داريد كه امر قضا يك كار خطير، سخت و دشوار است و تا انسان از نزديك وارد اين قضيه نشود، صعوبت آن را متوجه نمي‌شود.

سخنگوي قوه قضاييه ادامه داد: با توجه به اين اهميت فشار زيادي بر قضات دادگاه‌ها و دادسراهاي ما وارد است و اين‌جا هم مثل همه صحنه‌هاي ديگر جا دارد همه به قوه قضاييه كمك كنند به خصوص شما اصحاب رسانه كمك كنيد اين امر سريع‌تر جلو رود. 

سخنگوي دستگاه قضايي در پاسخ به سوال خبرنگاري كه اظهارات دادستان تهران در سخنراني پيش از خطبه‌هاي نمازجمعه تهران را شبيه يك بيانيه سياسي دانست، تصريح كرد: اين‌كه يك مقام قضايي بايد در جايگاه قضا از موضع قانوني صحبت كند، حرف درستي است و اگر كسي در جايگاه قضايي خود، در چارچوب قوانين سخن نگويد مي‌توان به او انتقاد كرد، اما بايد به اين نكته توجه داشت كه افراد داراي شئون مختلفي هستند؛ مانند اين‌كه بنده هم در موضع سخنگو قرار دارم، هم دادستان كل كشور هستم و هم ممكن است در جايي منبر بروم و سخنراني كنم. البته جدا كردن اين شئون از يكديگر كار ساده‌اي نيست و مردم هم اين شان را جدا نمي‌كنند. در هر صورت اصل اين مطلب كه يك مقام قضايي بايد در چارچوب قانون سخن بگويد حرف بجايي است. 

محاكمه سران فتنه اقتضائاتي دارد وي در ادامه با اشاره به سخنراني دادستان تهران درباره محاكمه سران فتنه اظهار كرد: من در اين نمازجمعه شركت داشتم. البته بعد از سخنراني دادستان محترم رسيدم و بعد هم سخنراني ايشان را نخواندم اما مطالبي شنيدم. آقاي دولت‌آبادي نگفتند كه به زودي محاكمه صورت خواهد گرفت. به طور كلي بايد گفت افرادي كه متهم هستند به هر تقدير بايد پرونده‌شان مورد رسيدگي قرار گيرد به خصوص كساني كه به نظام ظلم بزرگي كردند و به دشمن اميد دادند. محاكمه سران فتنه اقتضائاتي دارد كه هر وقت زمينه‌هاي آن فراهم شد، صورت خواهد گرفت.

قاضي براي صدور راي الزاما از نظر هيات منصفه تبعيت نمي‌كند
وي در پاسخ به سوالي درباره استعفاي يكي از اعضاي هيات منصفه و جايگاه قانوني هيات منصفه در زمينه اظهارنظر در مورد متهمان مطبوعاتي، تصريح كرد: در قانون اساسي تاكيد شده كه به جرايم مطبوعاتي بايد به صورت علني و با حضور هيات منصفه رسيدگي شود. قانون مطبوعات نيز اصلاحاتي داشته كه بر اساس ماده 43 اين قانون هيات منصفه بايد پس از اتمام رسيدگي به پرونده بلافاصله وارد شور شود و نظر خود را ارايه كند. هيات منصفه دو مطلب را بايد مطرح كند؛ اول اين‌كه از نظر آن‌ها به عنوان نمايندگان اقشار مختلف جامعه، متهم مرتكب جرم شده است يا خير و ثانيا اگر بزهكار است آيا استحقاق تخفيف را دارد يا خير.

وي افزود: پس از اعلام نظر هيات منصفه، قاضي بايد طبق مقررات راي بدهد. حال سوال اين است كه آيا قاضي بايد الزاما براي صدور راي از نظر هيات منصفه تبعيت كند يا خير؟ طبق قانون مطبوعات پاسخ به اين سوال منفي است و قاضي بايد خود به صدور حكم بپردازد. 

جرايم پنهان را دستگاه‌هاي اطلاعاتي و امنيتي به دستگاه قضايي اعلام مي‌كنند
سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوالي در مورد برخورد با اتاق فكر سران فتنه تصريح كرد: جرمي كه واقع مي‌شود و يا اتهامي كه به كسي منتسب است گاه مشهود است و گاه غيرمشهود. اگر جرمي مشهود باشد، نيروي انتظامي مي‌تواند طبق وظيفه خود و حتي دستور قضايي اقدامات قانوني را صورت دهد و پس از دستگيري فرد او را در اختيار قوه قضاييه بگذارد. اما اگر جرم مشهود نبود، در صورتي كه گزارش ارايه شده باشد، دادستان اقدام به تعقيب مي‌كند و اگر نيازي بود براي انجام تحقيقات پرونده را به نيروي انتظامي يا دستگاه‌هاي امنيتي ارجاع مي‌دهد. حال اگر مطلبي پنهاني بود و از هيچ طريقي به دادستان اعلام نشد، طبعا اين دستگاه‌هاي اطلاعاتي و امنيتي هستند كه اگر گزارشي داشته باشند و در صورتي كه به مستندات قابل استنادي رسيده باشند، موضوع را به دستگاه قضايي اعلام مي‌كنند و پرونده مورد رسيدگي قرار مي‌گيرد.

قوه قضاييه در رسيدگي به اتهام افراد با عناوين جلو نمي‌رود
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا قوه قضاييه خاتمي را جزو سران فتنه مي‌داند يا خير و اگر جزو سران فتنه است چرا در محاكمه او تعلل مي‌كند؟ اظهار كرد: قوه قضاييه به اتهام افراد رسيدگي مي‌كند و با اين عناوين جلو نمي‌رود. اين اتهامات بايد از طرف مراجع رسمي ذيصلاح و يا خود مدعي‌العموم اعلام شود و دستگاه قضايي نيز بر اساس اتهامات قانوني بررسي‌ها را صورت خواهد داد.

تبليغات رسانه‌هاي خارجي دروغين و غرض‌آلود است
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا نشستي با حضور رسانه‌هاي خارجي درباره سكينه آشتياني برگزار شد و رسانه‌هاي داخلي ناديده گرفته شدند در حالي‌كه رسانه‌هاي خارجي عليه قوه قضاييه و نظام جنجال بپا كرده‌اند؟ اظهار كرد: اولا دستگاه قضايي از كسي براي برگزاري چنين نشستي دعوت نمي‌كند، بلكه معمولا رسانه‌ها متقاضي مي‌شوند و ما با انجام محاسباتي ضمن مشورت با برخي دستگاه‌ها مانند وزارت ارشاد يا وزارت امور خارجه تقاضاي آن‌ها را مورد بررسي قرار مي‌دهيم؛ لذا درخواستي از طرف آن‌ها مطرح شده و ما پذيرفته‌ايم. در اين قبيل موارد اگر درخواست رسانه‌هاي خارجي پذيرفته شود، مانعي هم براي حضور رسانه‌هاي داخلي نيست اما ما درخواست نمي‌كنيم كه رسانه‌ها حضور پيدا كنند.

سخنگوي دستگاه قضايي گفت: متاسفانه امروز دشمن با ابزار تبليغاتي و سرمايه سنگين عليه نظام كار مي‌كند و در اين پرونده نيز نه تنها عليه دستگاه قضايي بلكه عليه نظام ما و تمام قوانين‌مان برخلاف حق و مروت تبليغات كرده‌اند. ما بايد تلاش كنيم كه براي افكار عمومي خود توضيح دهيم اما به هر حال بخشي از رسانه‌ها در اختيار دشمن قرار دارد. بحمدالله مردم ما به خوبي متوجهند كه تبليغات رسانه‌هاي خارجي دروغين و غرض‌آلود است. البته نه اين‌كه تبليغات‌شان بي‌تاثير باشد اما در حدي نيست كه مدنظر آن‌ها قرار دارد. زيرا دشمن به قدري در جهان مفتضح است كه تبليغاتش تاثير قابل توجهي ندارد. اگرچه ما نيز بايد تلاش كنيم تا از چيزي كه ممكن است مورد سوءاستفاده قرار گيرد احتراز شود.

متهم بزرگ‌ترين قاچاق سوخت محاكمه و محكوم شده و در دسترس است
وي در پاسخ به سوالي ديگر در مورد پرونده بزرگ‌ترين قاچاق سوخت و اين‌كه گفته مي‌شود متهم اصلي پرونده علي‌رغم محكوميت به حبس از كشور خارج شده است، تصريح كرد: اين فرد محاكمه و محكوم شده و در حال حاضر نيز در دسترس است. پيش از محاكمه او برخي سايت‌ها اعلام كرده بودند كه فرار كرده اما با پيگيري‌هايي كه انجام دادم متوجه شدم كه اين شخص با قرار وثيقه حاضر بوده و روز دادگاه نيز حضور يافته و مورد محاكمه قرار گرفته است. البته نمي‌دانم كه راي صادره قطعي است يا خير اما به احتمال قوي قطعي نبوده و در مرحله تجديدنظرخواهي قرار دارد.

وي در مورد تناسب مجازات با جرم نيز، اظهار كرد: بسياري از مجازات‌هاي ما تعزيري و بازدارنده است كه اين قبيل مجازات‌ها داراي حداقل و حداكثر است. قاضي در مورد اين مجازات‌ها مي‌تواند حداقل را انتخاب كند يا حداكثر را اما به هر حال مجازات مي‌تواند متناسب با جرم باشد. علاوه بر اين تعليق و تخفيف مجازات نيز طبق قانون از اختيارات قاضي است و گاه قاضي مي‌تواند از حداقل مجازات نيز پايين‌تر آمده و يا مجازات را تبديل به جزاي ديگري كند.





:: بازدید از این مطلب : 134
|
امتیاز مطلب : 124
|
تعداد امتیازدهندگان : 43
|
مجموع امتیاز : 43
تاریخ انتشار : 15 / 10 / 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: